Mala škola organizacije tulusmusa

Pozdrav ljudi,

Ovo će bit kratko i pišem iz sveopćeg nezadovoljstva koje me obuzima u zadnje vrijeme a zapravo već dugo vremena. I evo mi prilike da širim dalje svoju veliku pamet, jer vidjam kako pojedini članovi ( kako ove grupe  tako i općenito u društvima gdje sam kroz svoju dugogodišnju karijeru migoljio) , obavljaju zadatke kojima su nedorasli, a i u nadi da mlađi koji će ovo pročitati znaju za ubuduće.

Ovdje ne pričamo o momačkim i sličnim zabavama koje su jasne i pod mus dolazak ,

…Nego o odlasku ekipe na more ili vikende po obližnjim samostanima i crkvicama, vikendi kod lege na vixi, ili fešta na Dravi, rođoš ke tetke (koja dila kožnim jaknama 🙂 ), pecanje i noćenje na obližnjim vodama ili majmunovo u sličnim i polusličnim situacijama gdje nema pravog povoda osim da se ekipa skupi i popriča oko aktualnih tema uz čašu traubisode ili sličnih eliksira.

Znači…NIKAD, al baš nikad ne treba organizirati nikakav tulusmus takovog tipa unaprijed više od 7 dana, ili 5 radnih.

Naime, tu šabanima dajemo previše vremena da ih se nagovara jer su princeze i za njihove kojekakve smicalice, šabanluke  i izvoljevanja.

U svakoj grupaciji postoje više vrsta šabana, nabrojat čemo samo neke primjere koje su na vrh jezika :

    – koji čim čuju za tulusmus  odmah otkazuju na prvu jer im je to urodjeno,

    – onda imamo one koji drže taj plan u rezervi u slučaju da im se Nives Celzijus pojavi na kućni prag s pozivom na party u Paraćinu ,

     – pa imamo nove snage što lajkaju po Fejsbuku i prijavljuju se na sve moguće što im dražesni internet ponudi, nešto cool zanimljivo tipa gdje elita ili hipsteri odlaze ali oni nikad neće bit pozvani na isti, al ipak tinja nada da su IN

      – pa tek pogotovo ekipu koja ima uvijek Best frendove ( tipa  Lord :)) koje ti isti čekaju da ih se pozove i odvuče na nešto nevjerovatno van svake normalne situacije

Ugl., što je više opcija za šabane , manje su šanse da će se tulusmus odigrati, iako svi mi a i gore navedeni želimo da se dogodi.

Poanta je, a tu nema velike pameti,  treba čekat zadnjih dan dva pa da se vidi ko traktor vozi a ko kapiju otvara.

Nek Vas je 2, 3 ili 5 al će bit kako treba, bilo gdje i bilo kad, ne treba mimozit oko ljudi u nadi da će netko prihvatit zabavu, nego napravit zabavu za prave apostole željne akcije i bit će bomba.

Toliko zasad…moram ić, Amerika mi počinje a Doktor Amerike treba radit…

Leave a comment